DEM is een veelzijdig landbouw mechanisatiebedrijf en leverancier van zowel nieuwe als gebruikte landbouwmachines. Vanuit Rinsumageest bieden wij een compleet assortiment aan producten en diensten en staan wij dag en nacht klaar voor onze klanten met advies, inspectie, onderhoud en reparatie.

  • weidebouw
  • grondbewerking
  • mestopslag
  • transport
  • hooibouw
  • voedertechniek
  • veeverzorging

Enkele toppers uit ons assortiment

John Deere

Bekend om zijn befaamde kwaliteit en bewezen betrouwbaarheid. De veelzijdige trekkers zijn betrouwbaar, werken efficiënt gedurende extreem lange periodes en altijd afgestemd op de behoeftes en het gebruik. Bij krappe bochten, nauwe ruimtes met een lage ingang of op lastig terrein zijn grote of sterke trekkers geen optie. Compactheid en wendbaarheid zijn dan vereist, voorzien met eigenschappen en mogelijkheden van grotere trekkers.

JOZ mestverwerking

De stalreinigingsrobot JOZ-TECH heeft een oplaadbare en geruisloze aandrijving en schuift door de stallen. Een diervriendelijk koebeveiligings-systeem en met meerdere reinigingsroutes. Voor- en achtersproeiers zijn met druktoetsen of touchscreen te bedienen. Met een maximale lift van 7 meter en een hellingshoek van 10 % ideaal voor brede mestgangen en grote oppervlaktes. Met 18 uur rijcapaciteit en watertanks voor de sproeiinrichting met 100 liter water.

Volvo machines

Kwaliteitsproducten voor de landbouw

Met 175 jaar ervaring heeft Volvo niet voor niets het motto: meer doen met minder. De machines zijn krachtig, veilig, comfortabel, schoon, geluidarm en economisch stabiel op ruw terrein. Met precisie aangestuurd in een robuust design.

Verkoop

Ons assortiment machines en producten worden geleverd met onze kennis en kunde om elke dag en voor elke klant een goed advies op maat te geven.

Wij adviseren boeren, landbouwbedrijven, hoveniers, groenbedrijven, gemeenten, scholen, instellingen, aannemers, grond- weg & waterbouwbedrijven, golfbanen, sportverenigingen en particulieren. De 3 verkoopadviseurs in huis koppelen ingewikkelde vraagstukken aan maatoplossingen voor de ontwikkeling van het ultieme product. Ze komen ook op locatie als dat beter past.

Onze dealers van naam en faam leveren kwalitatieve producten. Maak gebruik van onze kennis voor het maken van de juiste keuze bij elke specifieke situatie. Bel of mail voor een afspraak of voor meer informatie en advies.

Magazijn

Originele onderdelen van alle merken die wij verkopen zijn op voorraad beschikbaar in allebei onze vestigingen. Wij zijn daardoor niet afhankelijk van fabrikanten en kunnen op korte termijn onze klanten helpen.

Een afspraak maken is zo geregeld. Het voorraadsysteem is onze garantie voor een snelle en effectieve oplossing voor elk vraagstuk of probleem. Originele onderdelen voldoen daarnaast aan alle eisen van de fabrikant en zorgen voor de nodige garantie in de toekomst en een verlenging van de gebruiksduur.

Naast machines verkopen wij ook attributen, brandstoffen en smeermiddelen, gereedschap, kleding, schoenen en beschermingsproducten.

Werkplaats

DEM heeft in Rinsumageest en in Leeuwarden 2 zeer compleet uitgeruste werkplaatsen met goed opgeleid vakkundig personeel. De beide werkplaatsen zijn voorzien van moderne testapparatuur om een storingsdiagnose snel vast te kunnen stellen. De te onderhouden machines komen in een systeem zodat er een historisch overzicht wordt opgebouwd waarvan alle gegevens opvraagbaar zijn. Aan de hand van de historische urenstanden informeren wij klanten wanneer een machine aan onderhoud toe is.

DEM maakt graag vooraf een offerte voor een servicebeurt. Aan de hand van de urenstand, het type en het soort onderhoud leggen wij vooraf een de prijs voor en voeren alle handelingen uit, die de fabrikant voorschrijft. Komen er bij de servicebeurt extra werkzaamheden naar voren, dan nemen wij contact op en bespreken of de extra werkzaamheden ook uitgevoerd gaan worden.

Lees meer over onze werkplaats

Mobiele service op locatie

Onderhoud, reparatie en keuringen doen wij zowel in de werkplaats als in 4 servicebussen. Een team van vakbekwame en ervaren monteurs lost snel en goed elke calamiteit op, 24 uur per dag, zodat stilstand wordt voorkomen. De servicewagens zijn compleet uitgerust en kunnen ook op locatie diverse vormen van onderhoud verrichten.

Bel of mail voor een product op maat of meer informatie naar Renze Jan Stiemsma; rjstiemsma@dem.nl

Over DEM

De familie Boersma is Dantumadeels Eerste Mechanisatiebedrijf (DEM) in 1965 gestart en inmiddels leidt de derde generatie de vestiging in Rinsumageest.

Vandaag de dag is DEM een allround mechanisatiebedrijf met 18 vakbekwame personeelsleden waar vakmanschap, expertise, service en onderhoud de pijlers zijn.

Contact opnemen

We zijn 24 uur per dag, Zeven dagen per week telefonisch bereikbaar op: 0511 – 42 19 41.

E-mail administratie:
administratie@dem.nl voor vragen aan de administratie. Wilt u een digitale factuur ontvangen, laat het ons weten.

Kvk-nummer: 01035058
BTW nr.: NL008756041B01

© 2024 DEM bv Leeuwarden en Rinsumageest | Privacyverklaring