DEM als dealer van Waterkracht heeft onlangs de eerste elektrische WeedMasters afgeleverd in Friesland. Weed Free Service en Omrin schaften de twee allereerste exemplaren aan. Met deze nieuwe modellen uit de WeedMaster M-lijn, de WeedMaster eM, is door de genoemde bedrijven een mooie stap gezet op het vlak van duurzaamheid.

Voor het milieuvriendelijk beheren van onkruid wordt steeds vaker de heetwatermethode toegepast waarbij onkruid met kokend water behandeld wordt. Daarbij wordt zonder chemische bestrijdingsmiddelen de celstructuur van de plant vernietigd, waardoor het onkruid afsterft. Deze methode is ontwikkeld voor de bestrijding van onkruid, algen en mos in de openbare ruimte, van stedelijk gebied tot plattelandsomgevingen, van industrieterreinen, boeren- en bedrijfserven tot scholen, dorpshuizen en winkelcentra.

Weedmaster in actie door Omrin

De nieuwe kleine heetwatersystemen kunnen op plaatsen komen waar grotere apparaten niet handig zijn; denk aan nauwe doorgangen, brandgangen, hofjes en smalle fietspaden. Een bijkomend voordeel is de geruisloze werking van de machines, waardoor er op vrijwel elk moment van de dag vrijwel overal gewerkt kan worden. Lees hier meer over de WeedMaster.

Het volledige artikel is de vinden op Stad-en-groen.nl

Specificaties Weedmaster eM

  • Capaciteit: 1750 – 2500 m²/dag
  • Werkdruk: 0,5 tot 50 bar
  • Wateropbrengst: 8 l/m
  • Afmetingen: 1050 x 800 x 1320 mm
  • Gewicht: 275 kg
  • Werkslang: 15 m/rvs veerhaspel
Over DEM

De familie Boersma is Dantumadeels Eerste Mechanisatiebedrijf (DEM) in 1965 gestart en inmiddels leidt de derde generatie de vestiging in Rinsumageest.

Vandaag de dag is DEM een allround mechanisatiebedrijf met 18 vakbekwame personeelsleden waar vakmanschap, expertise, service en onderhoud de pijlers zijn.

Contact opnemen

We zijn 24 uur per dag, Zeven dagen per week telefonisch bereikbaar op: 0511 – 42 19 41.

E-mail administratie:
administratie@dem.nl voor vragen aan de administratie. Wilt u een digitale factuur ontvangen, laat het ons weten.

Kvk-nummer: 01035058
BTW nr.: NL008756041B01

© 2024 DEM bv Leeuwarden en Rinsumageest | Privacyverklaring